Seyahat Arşivim

Ücretsiz seyahatler. Gezilebilecek ve huzur verici konumlar. Kamp ve Piknik alanları.

Random Posts

LightBlog

Breaking

17 Kasım 2017 Cuma

Anamur

Akdeniz Bölgesi‘nde bulunan Mersin’in bir ilçesi olan Anamur, Yunanca Anemourion sözcüğünden türemiş ve rüzgârlı burun anlamına geliyor. Öyle ki, Antik Anemurium Kenti, Anamur Burnu’na çok yakın ve sürekli rüzgâr alan bir noktada kurulu. Kumsalları, nesli tükenmek üzere olan deniz kaplumbağalarının (Caretta caretta) yumurtlama alanı olan ilçe, deniz kıyısının ıssız ve kayalık olan kesimlerinde Akdeniz foklarını barındırıyor.

 Türkiye’nin güney ucunda yer Anamur’un güneyinde Akdeniz, batısında Antalya Gazipaşa, kuzeyinde Karaman’ın Ermenek ilçesi, kuzeydoğuda Gülnar ve doğusunda ise Bozyazı ilçeleri ile çevrili. Anamur’da gezilecek noktalar arasında Anemurium Antik Kenti, Mamure Kalesi, Çukurpınar Düdeni ve Köşekbükü Mağarası öne çıkan yerler.

Anadolu’nun en güney noktasında bir doğa bahçesi olan Anamur’un, zümrüt yeşili dağları, akarsuları ve pırıl pırıl deniziyle cennetten bir köşe. Titiopolis Antik Kenti, Ala Köprü, Ak Camii, Anamur ilçe merkezi ve Ören beldesindeki tarihi evler ile Azıtepe ve Anamur Müzesi Anamur’da gezilmesi gereken önemli yerlerden.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder