Seyahat Arşivim

Ücretsiz seyahatler. Gezilebilecek ve huzur verici konumlar. Kamp ve Piknik alanları.

Random Posts

LightBlog

Breaking

18 Haziran 2013 Salı

Romanya -2-


Nerede kalmıştım? Bükreş'teki ilk günümüz, en son sanırım toplantı yaptıydık, kahve tatlı falan... Sonra etrafta dolaşırken muhteşem bir dükkan bulduk, anlatamam ne sattığını değişik bir dolu şey var ve biz bayıldıkkkkk:D Adı yandaki resimde yazılı:)

Bırak beni içeride bir gün kalabilirim, tabii hal böyle olunca erkekler sıkıldı biz içeride hatunlar kendimizi kaybetmişiz, dediler biz gidiyoruz arkadaşları bekliyormuş buluşmak için biz de dedik güle güle:)
Biz 4 hatun uzunca dolandık dükkanda ama hiçbir şey almadık. Nasıl yani demeyin? Zira aldıklarımızı ağırlık yapıp tee köye kadar taşımanın ve geri getirmenin manası yok, o yüzden dedik ki proje sonrası nasılda bir günümüz daha var Bükreş'te o zaman alırız beğendiklerimizi:)

Alttaki resim de vitrini dükanın belki tanıdık gelir gittiğinizde;)


(Sonra da bizi köyde paranoyalar sardı, pazar günü dönüyoruz Bükreş'e ya o dükkan kapalı olursa biz ne yaparız? diye düşün düşün dur.)


Biz o dükkandan çıktığımızda zaten bir çok yer kapanmıştı, biz de etrafı turlamaya başladık ve kendimizi metro altındaki akşam pazarında bulduk, orda da kendimizi biraz kaybedip uzunca vakit geçirsek de yine aynı felsefeyle pek bir şey almadık ve dönüşte uğrarız dedik. Oradan da piazza Unirii' ye geldik, burası çok merkezi bir yer; herhalde Bükreş'in en merkezi meydanı; meydanın hemen karşısında kocaman bir alışveriş merkezi var, kızlar biraz göz atmak istese de çok geç kapanmak üzere.. Neyse ki büyük bir market açık oraya dalıp hostelde yemek için bir şeyler alıyoruz, içmek için de , su, çay derken alkollü içeçek reyonunda kızlar kendini kaybediyorlar, ne denesek, ne buraya özgüdür, ne alsak diye- şahsen ben yeşilaycı bir insan olduğumdan can sıkıntısı ile şişeleri inceliyorum zira son zamanlarda kutu koleksiyonuma ek olarak bir de şişe koleksiyonu yapmaya başladım, ileride butik bir müze açabilirm:)




 Reyonda dolanırken kulağımıza Türkçe kelimeler takılıyor tam bu sırada. Hemen arka reyona geçiyoruz ses nerden geliyor diye, bir grup Erasmus öğrencisi , tabi o an Erasmus öğrencisi olduklarını bilmiyor bu bilgiyi daha sonradan ediniyoruz. Ekipten sadece biri Türk, ispanyol ve Belçikalı arkadaşlar da var.Onların tavsiyelerini alırken , sen nerden geldin, hangi şehirdensin, nerde okuyorsun derken Berkin'le pek bir kanka oluyoruz ve o akşamki Erasmus partisine davet ediliyoruz. Evleri zaten tam da piazza Uniiri'de ; telefon numaralarımızı alıp ve tavsiyelerine uygun bir şeyler alıp yemek yemek için ayrılıyoruz. Yemek sonrası Berkin'le araşıyoruz ve gelip bizi alıyor, aman tanrım bir eve kaç kişi sığar? İnanılmaz bir kalabalık ve Avrupa'nın dört bir yanından öğrenciler var:) Meğersem aylar öncesinden tüm dünyada meşhur olmuş Gamgam style şarkısını ve dansını benim ilk orada duymam ve görmem kızları şok etti. Nasıl yani? Sen nerede yaşıyorsun gibi tepkilerle karşılaştım.


Avrupa'nın dört bir tarafından arkadaşlar edinip sohbet ediyoruz, sonra da başka bir mekana geçiyoruz hep beraber, keyifli vakit geçirdik , Cadılar bayramında bizim gideceğimiz bölgeye gelecekler var acaba görüşebilir miyiz diye muhabbetler dönüyor, ya da şuraları mutlaka ziyaret edin şu kaleyi görmnelisiniz tavsiyeleri....
Yoldan geldik yorgunuz, eh geç de oldu sabah bayram:) gidip uyusak mı ? Romanya'daki ilk taksi deneyimimiz. Dolandırılmayalım korkusu vardı ama dolandırılmadık, taksi çok ucuz bu ülkede.
Sadece dikkat edilmesi gereken nokta iki farklı

taksinin olduğu ; biri km başı 1.90 ron atarken diğeri 3.90 ron atıyor. Aman dikkat!!! ama üzerinde yazıyor taksilerin sadece binerken dikkat edin...

Bayram sabahı görüşürüz;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder