Seyahat Arşivim

Ücretsiz seyahatler. Gezilebilecek ve huzur verici konumlar. Kamp ve Piknik alanları.

Random Posts

LightBlog

Breaking

24 Nisan 2013 Çarşamba

Human rights here Roma rights now!!!






Bu başlık aslında Af Örgütü'nün 4 nisan 2013 tarihinde başlattığı ve bir yıl sürecek olan kampanyasının adı; başlığı hem sevdim hem de eleştirdiğim yanları da var; bir yandan Avrupa'ya insan hakları konusunda iyisiniz ama Roman haklarını da istiyoruz gibisinden bir mesaj veriliyor... Bir, eğer insan hakları buradaysa Romanları insandan saymıyor musunuz diye sorabiliriz ki insan haklarının burada falan olduğu yok, bu bir çeşit onların gönlünü alma yolu da olabilir, politik yani... Romanların hakları olmadan insan haklarının tamamlanmamış olduğu bir gerçek. O yüzden başlık bir çok açıdan incelenebilir.. Çok uzatmayacağım bu kısmı çünkü yazılacak bir çok şey var..



Diğer yandan Af Örgütü'nün böyle bir kampanya başlatmış olması takdire şayan. Uzun zamandır bunun üzerine çalışıyorlar ve 8 nisan günü yani Uluslararası Roma Gününde Avrupa Parlamentosu'nun önünde hep beraber yaptığımız flash mob ile sesimizi daha da duyurduk, medyada, parlamenterler de vardı aktivitemize katılan. 8 Nisan dolayısı iledir ki , 9 nisanda Parlamentodaki ikinci büyük grup olan Sosyal Demokratların lideri Hannes Swoboda bizi; yani hem Ergo'dan (http://www.ergonetwork.org/ergo-network/) biz gençleri -yaklaşık on kişiyiz hepimiz farklı ülkelerden gelen Roman aktivistleriz yani benim dışımda, ben de aktivistim ama Roman değilim, sanırm şimdilik:)- ve Af örgütünden bazı arkadaşları 20 dakikalık kısa bir toplantı ile huzuruna (!) kabul etti. Tabii yaptığı büyük bir jest ve hepimizle tanıstıktan sonra kısa toplantımıza “Sizin için ne yapabiliriz?” sorusuyla başlaması çok hoş. Neyse ki politikacılara hemen inanmıyoruz. Biliyoruz ki bu olay onun Pr ı için çok önemli bir şov malzemesi ve ardından dün akşam ki grup toplantılarına bizi kabul etmeleri, eskiden parlamento üyesi olan Roman birini davet edip konuşturmaları, partide staj yapan 3 Roman stajyere konuşma yapmaları için söz hakkı vermeleri çok hoştu. Hatta bugün daha küçük bir toplantıda kendileri ile tekrar buluşacağız ve Roman sorunları üzerine konuşma fırsatı bulacağız. Maalesef dün sabahki toplantı fazla kısaydı  akşamkinde de biz söz hakkı alamadık çünkü çok kalabalıktı ve diğer konuşmacılar uzun tuttular konuşmalarını stajyerler  ( Rafael Carmona Fernandez, Marietta Hertfort, Roman Krok) değil ama eski parlamento üyesi Juan de Rios Heredia oldukça heyecanlı ve uzun  bir konuşma yaptı:)





Umuyoruz ki bugün ki toplantı daha verimli geçecek bizim açımızdan....

Yine dün öğlen bu sefer Yeşillerden Helene Flautre'nin ev sahipliği yaptığı ve Af Örgütü tarafından düzenlenen seminer sayesinde sesimizi duyurma şansına eriştik. Ama kime duyurduk tartışılır. Evet Komisyondan genel müdürlüklerden konuşmacılarımız vardı, parlamento üyeleri vardı ama tepkilerine bakılırsa yani
benim anladığım çok bir şey değişmeyecek gibi. Seneye Parlamento seçimleri var ve tabii bu yapılan tüm aktiviteler çok anlamlı onların kanadında, aslında bizim için de öyle hiç değilse bir şekilde burada sesimizi duyurabiliyoruz, ama önemli olan bunu burada bırakmayıp  takibini yapabilmek, bakalım neler olacak?






10 nisan 2013
Brüksel






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder